Sablon központ

Dinamikus Maileon sablonok az optimális megjelenésért

A profi Sablonközpont (Template Center) professzionális sablonjaival még gyorsabban készíthető el a hírlevél. Válasszon a Sablonkönyvtárunkból, hozzon létre egyszerűen saját, vagy kérje segítségünket az ideális sablon megtervezéséhez és leprogramozásához.

A 2014. egyértelmű trendje a hírlevél sablonok vonstkozásában a responsive design elterjedése a weboldalak és e-mailek esetében. Mi a responsive design? Adott a tartalom, melyhez külön stíluslapokat, stílus bejegyzéseket rendelve különböző felbontásokhoz igazodó elrendezéseket (layoutokat) hoz létre a fejlesztő csapat. Jellemzően fluid (nyúlós) elrendezést alkalmaznak (különösen a kisebb felbontások esetén pl. a mobil eszközöknél) és többnyire flexibilis képekkel operál (különböző méretek és a méret határokon belül méreteződnek) A lényege, hogy nem kell különálló sablonokat fejleszteni a különböző méretű és felbontású kijelzőkkel rendelkező eszközökre. Mivel átlagosan az e-mailek 39%-a mobilon kerül megnyitásra, és ez folyamatosan növekszik, nem elhanyagolható a mobilokra és tabletekre történő optimalizálás. A Strongview cég kutatásából kiderült, hogy azoknál a cégeknél, akik teszteltek responsive design-al készült hírleveleket a megnyitások száma mobilok esetében 63%-kal nőtt, míg a vásárlások száma 18%-kal.

 

A megfelelően tervezett hírlevelekkel nem kell sok kreatív kompromisszumot kötni. Ezek laptopon és asztali gépen nézve ugyanolyan felhasználói élményt nyújtanak, mint mobilon. Az alábbi kép illusztrálja, hogy ezt a gyakorlatban hogyan lehet kivitelezni.

Problémák a web alapú levelezőkkel előfordulhatnak, mint a Gmail vagy Yahoo. A Maileon tartalmaz egy előnézeti funkciót mellyel kiküldés előtt tesztelni lehet az e-mailek előnézetét a különböző applikációkon és levelező programokban.