Tartalom szerkesztés a Maileon rendszerében

Első lépésként a Kiküldések menüpont alatt létre kell hozni egy új levelezést.

Ez után a levelezés menübe kerül a felhasználó. A Maileon rendszerében öt logikusan egymást követő lépésben lehet eljutni a levél kiküldéséig. A lépések a következők:

  • Alapvető beállítások (Kampány neve, levél tárgya, mérhetőségi alkalmazások beállítása)
  • Sablon (levél sablon kiválasztása)
  • Tartalom (a levél tartalmának szerkesztése és beállítása)
  • Címzettlista kiválasztása (szegmentáció és címzettek számának beállítása, ellenőrzése)
  • Minőségbiztosítás (ellenőrzések lefuttatása, hírlevél minőségének vizsgálata)
  • Kiküldés (Kiküldési idő beállítása vagy azonnali kiküldés)

A szerkesztő felületünk minden eleme igyekszik segítséget nyújtani az optimális hírlevél összeállításához. A tárgy mezőnél egy színskálával vizualizáljuk a hírlevél ideális hosszát, azaz a levél tárgyának hosszát érdemes a zöld sávban tartani, ha a piros mezőig ér, akkor mindenképp érdemes újragondolni.

Ugyanitt az Ω gombbal beszúrhatóak egyedi szimbólumok, melyekkel a levél vizuálisan kiemelhető a postafiók többi eleme közül, illetve a fekete négyzet szimbólum mely a rendszer mindegyik pontján a perszonalizált tartalom beszúrását teszi lehetővé. Erre természetesen a tárgy esetében is van lehetőség, így már itt meg lehet szólítani az olvasót, vagy szegmentálás esetén a célzás alapját (pl. földrajzi helyet) dinamikusan beilleszteni.
A tárgy elkészítése után következik a sablon választás. Ezután pedig már könnyedén összeállítható tartalmilag a levél  vizuális szerkesztőnk segítségével, az általunk készített levél sablon esetében. A navigáció kétféle módon történik. Szimpla kattintással kijelölhetőek az egyes keretek (cikk sablonok). Ekkor lehetőség van ezeknek a törlésére (jobb felső sarokban piros X) vagy különböző beállítások (kontaktszűrők, mobil optimalizáció) alkalmazására a kijelölt elemen. Ezzel a módszerrel lehet beállítani azt is, hogy bizonyos cikkek csak bizonyos tulajdonságokkal rendelkező felhasználóknak jelenjenek meg.
Egyes cikkek tartalmának szerkesztéséhez duplán kell a bal egérgombbal belekattintani a cikk sablonba. Ekkor megnyílik a cikkszerkesztő, melyben a szövegszerkesztőkből jól ismert eszköztárral már könnyedén módosítható, formázható egy bejegyzés tartalma.
Ikon magyarázat:
Fontos! A mező formázások (szövegigazítás, szín, betűméret) egy mező tartalmát teljesen átírják. Tehát, ha a tárgy a cikk szövegével egy blokkba kerül, akkor azokat nem lehet eltérően formázni. Az általunk tervezett sablonok esetében ezek a rácsmezők mindig az ügyféllel együtt, személyre szabva kerülnek kialakításra.