Hírlevél sablonok kezelése a Maileon rendszerében

A Maileon alapvetően kétféle módot kínál a hírlevél sablonok kezelésére

1. Saját HTML forrás használata

Olyan partnereknek ajánlott, akik képesek szakmailag kifogástalan html kódot előállítani. Ebben az esetben a platformok és különféle eszközök (asztali gépek, tabletek, telefonok) közötti teljes kompatibilitást nem tudjuk garantálni, hiszen az, az importált kód minőségétől függ. Ezen felül a HTML kódot, csak kód szinten lehet szerkeszteni. Ebben az esetben sem a „drag and drop” (tartalom behúzás) sem a WYSIWYG (vizuális szerkesztő) funkcionalitása nem elérhető.

2. Általunk leprogramozott és feltöltött sablonok használata

Ezek egy előre leprogramozott, rugalmasan szerkeszthető, rácsszerkezetű sablont jelentenek. Ez a struktúra biztosítja, hogy minden email minden kliensen megfelelően jelenjen meg.

Az általunk leprogramozott sablonban elérhető a Maileon tartalomkezelő teljes funkcionalitása, méghozzá olyan formában, hogy egy magas színvonalú, response levél összeállításához sem szükséges programozói tudás. Egy szövegszerkesztőhöz  hasonló vizuális szerkesztő segítségével lehet a különböző szerkezeti elemeket (cikkek, termék ajánlók, banner helyek „behúzni” a kívánt helyre, és a már jól ismert eszköztárak segítségével igazítani és formázni a beszúrt/bemásolt elemeket.

A sablon típusok elmenthetőek, így a rendszeresen ismétlődő (heti, havi) hírleveleknél a szerkezetet nem, csupán a tartalmat kell szerkeszteni, mely jelentős időmegtakarítást jelent.